Reset

Brukerstøtte: +45 72 11 21 42

DIGIREHAB I AALBORG KOMMUNE

I Aalborg Kommune har de siden 2016 brukt DigiRehab som et sentralt treningsverktøy i kommunens overordnede satsing: ”Træning før pleje”.

Satsingen er en stor suksess. Både de eldre, pårørende og medarbeiderne er veldig fornøyde med treningen og effekten av den.

Innsatsen har også vist seg å gi en økonomisk gevinst. I 2017 sparte Aalborg Kommune omkring 30 millioner kroner på driften av eldreområdet. En stor del av denne besparelsen kan tilskrives konseptet ”Træning før pleje.” (se link til artikler nederst)

Nylig har Aalborg Kommune og DigiRehab inngått et samarbeid med blant annet Århus Universitet og Kommunernes Landsforening (KL) om et større forskningsprosjekt «Digital bedre brug af hjælpemidler». Det kan du lese mer om her:

DigiRehab i stort KL-projekt om hjelpemidler og trening

Brukere med hjelpemidler har dobbelt så stort utbytte av DigiRehab

Resultater fra UTPRØVINGEN I Aalborg kommune

DigiRehab ble i første omgang brukt i en utprøvingsperiode, hvor 75 eldre i Aalborg Kommune fikk tilbud om et 12 ukers treningsforløp. Forsøksperioden kunne dokumentere en meget god effekt på selvhjulpenhet – både på kort og lang sikt. Basert på denne utprøvingen er det igangsatt en full implementering av DigiRehab i Aalborg Kommune.

•63% av de eldre gjennomførte hele treningsforløpet med DigiRehab.

•Umiddelbart etter treningsperioden, var behovet for hjelp i snitt redusert med 88 minutter i uken per bruker for de som gjennomførte treningen.

•Effekten var fortsatt stor 12 måneder etter at treningen var avsluttet. Hele 90% av de eldre hadde i gjennomsnitt opprettholdt en reduksjon i hjelpen på 64 minutter i uken.

• De brukerne (topp 25%) som fikk best utbytte av treningsforløpet, reduserte behovet for hjelp i snitt med hele 262 minutter ukentlig.

DetTE skriver pressen om DigiRehab i Aalborg:

Les artikkelen om DigiRehabs effekt i Aalborg i Magasinet Pleje her.

Les artikkelen om Aalborgs budsjetttbesparelser i Nordjyske her.

Les reportasjen om bruken av DigiRehab i praksis fra Dit Blad her. 

E-MAGASIN

E-magasinet gir deg innblikk i vår kunnskap og erfaring om den effektive treningsinnsatsen i eldreomsorgen.

Meld deg på DigiRehabs nyhetsbrev og få magasinet tilsendt på mail!

KONTAKT OSS I DAG
close slider

    Vi kommer tilbake innen 24 timer.